Вести

Radojеvić: Završetak kružnog toka do novembra

Uspostavljanja kružnog toka na ulazu u Bečej iz pravca Novog Sada i Novog Bečeja trebalo da smanji rizike i poveća bezbednost u saobraćaju, ali i uredi taj prostor.
Završetak radova predviđen je do novembra. Projekat zajedno finansiraju Javno preduzeće „Putevi Srbije“ i opština Bečej. Od ukupne vrednosti radova, 39.653.580 dinara, JP „Putevi Srbije“ plaća gotovo 35 miliona, a opština Bečej ostatak, i to za troškove odvodnjavanja i uređenje javne rasvete.
Iz nadzornog organa ovih radova saznali smo da se posao odvija prema predviđenoj dinamici. Kako je Vladimir Marković naveo, utrošeno je oko 3.000 kubika peska, dva sloja tucanika, tačnije krupni i sitni, potom dva sloja asfalta, koje sve prekriva završni sloj finog asfalta. Sagovornici su novinarima najavili da će projekat imati nadogradnju, koja predviđa biciklističku i pešačku stazu, što je neophodno da bi se povećala bezbednost saobraćaja u tom delu najveće potiske opštine.
Predsednik opštine mr Vuk Radojević i prеdsеdnik OO SNS Bеčеj rеkao je i da bi još dve važne saobraćajnice na teritoriji opštine Bečej trebalo da budu rekonstruisane u skorijem periodu. Radojević je dodao da se početak sanacije Sojarskog puta očekuje do kraja oktobra, kao i da će se koristiti novija tehnologija, gde će se koristiti materijal od recikliranja postojećeg asfalta, što će smanjiti i troškove posla. Najavljen je i završetak puta Bečej – Bačko Petrovo Selo, odnosno deonica od dva kilometra, čije je vrednost oko 120 miliona dinara. Kako je prvo čovek najveće potiske opštine dodao, ukoliko se ovaj projekat ne realizuje do kraja godine, uložiće se napor da on uđe u plan rada JP „Putevi Srbije“ za narednu godinu.
Ovome valjda dodati da je JP „Putevi Srbije“ u decembru 2013. godine o svom trošku izradilo Projekat pojačanog održavanja te raskrsnice.
Izvor: mojbecej.rs
https://www.youtube.com/watch?t=52&v=CPYH3J2MMcc
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.957566910956657.1073742115.305...