Вести

Отворена трим стаза, ускоро и справе за вежбање

Трим стаза у Горанском парку данас је свечано отворена у присуству представника Министарства омладине и спорта, локалне самоуправе, спортских клубова, удружења и волонтера Канцеларије за младе општине Бечеј. Министарство омладине и спорта је за изградњу трим стазе издвојило 1,3 милиона динара.

Посао за 600 људи у Бечеју и Бачком Градишту

Делегација општине Бечеј, на челу са председником општине, Драганом Тошићем недавно је посетила компанију "Тисза Аутомотиве" у Сенти, како би се договорила о даљем току сарадње. Ова компанија је купила објекат бившег "КТЦ-а" у Бечеју и има намеру да, постепено, отвори пет стотина радних места.

Немањи на дар специјални геометријски прибор

Осмогодишњи Немања Кељачки из Бачког Петровог Села од данас ће моћи да уз помоћ специјалне табле и геометријског прибора лакше савлада ту математичку област. Немања је слеп од рођења, а захваљујући донацији Општине Бечеј, уз помоћ асистивне технологије ићи у корак са вршњацима из ОШ „Шаму Михаљ“.

Уређење кеја вредно више од 60 милиона динара

Тиски кеј у Бечеју, уколико буду одобрени пројекти локалне самоуправе, требало би да добије потпуно нов изглед. Наиме, Општина је конкурисала при Министарству привреде за средства за наставак реконструкције тротоара у Зеленој улици до споменика Победа на Тиси, а пројекат је вредан 13 милиона динара.

Реконструкција ОШ „Здравко Гложански“ по завршетку школске године

Реконструкција ОШ “Здравко Гложански” највероватније почеће крајем јуна када се заврши школска године, а са тим је сагласан и извођач радова са којим је председник општине Бечеј Драган Тошић јуче у Министарству привреде потписао уговор.

Концерт за отварање Трга о трошку привредника

Нови градски Трг у Бечеју биће завршен најкасније до почетка јуна, казао је председник општине Бечеј Драган Тошић и уједно најавио свечано отварање 17. јуна за када се планира велики концерт. Део посла који се односи на садњу дрвећа и зеленила биће завршен на јесен, казао је Тошић.

За Вучића 58% грађана општине Бечеј

Прелиминарни резултати Републичке изборне комисије показују да је за Александра Вучића у општини Бечеј гласало је 58,09% односно 10.027 грађана. Саша Јанковић добио је 16,62% (2.869 гласова), а Лука Максимовић 6,17% (1.065 гласова).

Гради се око 5 км канализационе мреже у Бечеју

Изградња канализационе мреже у Бечеју одвија се на четири локације, а по завршетку радова, покривеност града канализацијом повећаће се за око 10%, рекао је директор ЈП „Водоканал“ Зоран Грбић. Радови су започети су пре седам дана и обухватају изградњу скоро 5 километара канализационе мреже.

Pages