Вести

Нови асфалт за три улице у општини Бечеј

Општина Бечеј издвојила је 17 милиона динара за обнову и реконструкцију три саобраћајнице. Тим поводом председник општине Бечеј, др Вук Радојевић, обишао је радове у Пролетерској улици у Радичевићу, где се осим обнове постојећег коловоза асфалтира и један део улице који није имао асфалт.

„Велико ми је задовољство да обиђем радове на асфалтирању Пролетерске улице у Радичевићу. Одмах по избору новог Већа и председника општине крајем априла, приступили смо изради ребаланса буџета и из сопствених средстава обезбедили око 90 милиона динара за асфалтирање улица на територији општине Бечеј. Испунићемо обећање да у свакој месној заједници асфалтирамо барем по једну улицу“, рекао је председник општине Бечеј, др Вук Радојевић.

Осим у Радичевићу, обновљена је улица Светозара Милетића у Бечеју, од Змај Јовине до Уроша Предића у дужини од 185 метара и ширине 3 метра износи, као и Иво Лоле Рибара у Дрљану, исте ширине и 1110 метара дужине. Пролетерска улица у Радичевићу ради се у ширини од 4 метра и дужини 730 метара, од чега је 30 метара улице први пут асфалтирано.

Паралелно са овим радовима, реализујеmo процедуру јавне набавке у вредности од око 73 милиона динара где ћемо асфалтирати још четири улице. Сматрамо да је асфалтирање улица неопходно улагање у инфаструктуру и у наредном периоду ћемо томе посветити значајну пажњу“, рекао је Радојевић.

Након завршетка процедуре јавне набавке и одабира извођача, у року од 45 дана биће обновљена улица Шипош Јаноша у Бачком Петровом Селу у дужини од 600 метара, у Бечеју Синђелићева у дужини од 350 метара, Пролетерска од Ударничке до Хуњади Јаноша у дужини од 250, као и Светозара Марковића у Бачком Градишту у дужини од 1060 метара.